Sketch views

The existing building which has a poor relationship with Canterbury Mansions is to be replaced by a more sympathetic frontage which is in keeping with the setting and character of West End Lane.

The roof line of the proposed building follows that of Canterbury mansions with dormer windows set within a sloping top storey. The proposed building uses decorative brickwork and light coloured brick banding to tie in with its neighbour. The curved brick corner repeats a similar treatment found on other prominent local buildings.

View looking south along West End Lane - as proposed

Picture

Existing views

Picture

Picture

View looking north along West End Lane - as proposed

Picture

View from West End Lane showing new public realm leading to Potteries Path

Picture

The proposal provides a new public plaza which allows for activity to spill out into Potteries Path outside the business units and community meeting space. This new public space would allow respite from West End Lane and would be fronted by a coloured glazed brick wall.

The new Potteries Path would provide a decorative brick face to the existing wall adjacent to the railway and would replace the opposite facing wall with front gardens and a new well-overlooked path.

New green oasis at the heart of the proposal

Picture

Potteries Path - view towards West End Lane

Picture

Menu
Mobile logo